Vojaci postavia pred obcou Jakubany pontónový most

07.06.2010 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 7. júna (TASR) – Vojaci Ministerstva obrany SR dnes budú pracovať na uložení pontónového mosta pred obcou Jakubany, aby sa tak sprejazdnila cesta do obce smerom zo Starej Ľubovne.
Hovorca Ozbrojených síl SR Milan Vanga pre TASR uviedol, že od rána sú na mieste pracovníci rôznych firiem, aby pripravili vhodné podmienky na osadenie mosta.
„Tam bola medzera veľká až 49 metrov, kde ten most treba položiť, vyžaduje si to použiť viacej mostných plôch, uvažovalo sa až o štyroch 13,5-metrových plochách a vo vode tým pádom budú tri podpery, “ priblížil Vanga.
Buď sa mostovými plochami preklenie až 54 metrov, alebo len niečo viac ako 40 metrov. Cesta do obce Jakubany tak už bude celkom sprístupnená, hoci s obmedzeniami.
V Staroľubovnianskom okrese ide už o druhé dočasné premostenie, ktoré budú vojaci stavať. V nedeľu sa osadzoval 27-metrový dočasný most z mostného automobilu AM50 pred obcou Nová Ľubovňa cez potok Kolačkovianka. Vojaci tak sprístupnili cestu pre viac ako 2500 ľudí z Novej Ľubovne. Ide o jednosmerný most pre osobné i nákladné vozidlá, ktorý unesie rozloženú váhu až do 70 ton.
 

Vyberte región